Wie ben ik

Ik zal me voorstellen, mijn naam is Pasquale, ben een sociaal ingesteld, ondernemend, liefdevol, prettig gestoord en behoorlijk eigenwijs mens. Zo dan weet je dat ook, maar das niet alles. 

Maar nu komt het, zet je schrap want dit is wel even iets om even goed voor te gaan zitten want het is nogal een binnenkomer. Heel eenvoudig gezegd, ik ben anders. Je hebt mannen en je hebt vrouwen, en ik ben een beetje van beiden ben tweeslachtig geboren. Meer zal ik er niet over vertellen, want dan raken jullie helemaal het spoor bijster en dan moet ik ook diep de materie in.

Maar er is 1 lichtpuntje, ik ben gelukkig niet alleen met mij zijn er 190.000 personen in Nederland die net als ik als met een Intersekse conditie zijn geboren. Er zijn legio verschillende vormen want het is een aangeboren structuur verandering in je DNA en je weet wel hoe een DNA is opgebouwd, mijn chromosomen indeling is anders. Nu ben ik jaren verder en ja ik had corrigerende operaties kunnen doen maar niet gedaan omdat ik het inmiddels geaccepteerd heb, het maakt mij tot wie ik ben.

Ik heb me ook jaren verborgen gehouden door geen relaties aan te gaan of te gaan daten met anderen uit schaamte, want stel dat het op seks uit komt en dan moet je uit de kleding. Nee dit kan ik niet, deze drempel is mega hoog, ik had een flinke muur om me heen gebouwd.

Maar ja gelukkig was er één iemand op de wereld in 2020 die me accepteerde om wie ik ben, en daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor, hij werd mijn steun en toeverlaat eindelijk kon ik mijn verhaal vertellen, dat ie er niets van snapte dat was niet van belang. De omhelzingen en de knuffels die waren van belang en die kreeg ik volop, die had ik echt gemist. En met hem heb ik een FwB vriendschap ik bedrijf nu zo nu en dan de liefde, je zal vast wel weten wie ik bedoel als de website verder leest.

Maar ja dan ben ik er nog niet, mijn stem is anders en dat staat weer los van het Intersekse. Dat was mei 2018, kreeg te horen sorry Pasquale maar hebt een kwaadaardige tumor in je wang en hals en die moet eruit wil je blijven leven. Er is me uitgelegd wat het voor consequenties heeft als ik me laat opereren en daar was ik niet blij mee maar ik had geen keus. Mijn stem is naar de mallemoer, zo ook mijn reuk en smaak vermogen een ingrijpende drie uur durende operatie en 33 bestralingen, heeft dat de das omgedaan, maar hé ik leef nog. Het heeft een jaar geduurd voordat ik mijn stem accepteerde.

Mijn aanspreektitel is gewoon mevrouw ik ben niet non-binair (X). Op mijn ID staat gewoon een V omdat ik het gelukkig ook voor het grootste deel 75% lichamelijk ben, emotioneel gezien 100%. Ook ik heb mijn maandelijkse periodes, ongesteld worden niet ook nooit gehad maar dat uit zich in een week lang janken en zwanger worden kan ik ook niet, in mijn geval gelukkig. Ik ben nu sommige weekenden bij mijn lief en dat vind ik fijn, samen naar bed en wakker worden en leuke en lekkere dingen ondernemen, maar dat hoeft niet dagelijks of wekelijks. Ook hij is gesteld op zijn vrijheid en dat is ook nodig. De momenten dat ik bij hem ben voel ik me thuis en dat is voor mij het allerbelangrijkste.