Blog & vlog

Whisky Festival Den Haag

Tja das anders verlopen dan ik gedacht had. Kreeg door het jaar heen al opmerkingen Pasquale kijk uit Tis een vrouw onvriendelijk festival met veel overschrijdend gedrag van de mannelijke bezoekers. De foto van het jurkje wat ik liet zien om aan te trekken das een no go want dan juist lok ik het uit. Vreemd want ik mag toch aantrekken waar ik me goed in voel, dat de mannen er andere gedachtes over kunnen hebben door me aan te raken op plekken waar ik het niet wenst, moet ik me inhouden met wat ik aantrek. Kolder ten top, de eerste beste die me aan zou raken gaat gestrekt de kerk uit, das mijn valkuil ik ben niet bang. Zo dat moest ik ff kwijt.

Maar ben in bedrijfskleding van Spiritinthekitchen naar het festival gegaan, wat vooraf al de planning was.

Het festival ik ben lid van het IWS, bij binnenkomst een hartelijk ontvangst door IWS, twee glaasjes en een aantal drams (soort betaal eenheid) eerst een rondje gelopen door de buitenring in de kerk, kijken wat er zoal is. En daarna de binnenzijde. Ik had een aantal standhouders op mijn lijstje staan om te bezoeken, nieuwe maar ook die ik vorige keer in Rotterdam had ontmoet. Ik heb Lisette en Peter ontmoet van de Dutch Whiskyteers en de eigenaar van Compass Box. Maar ik ben begonnen bij Valentijn en me daar een Douglas Lain double barrel laten inschenken als opwarmertje. Want een fles van die had ik gekocht heb op een veiling en die kan ik nu dicht laten. Ja voordeel van lang zijn je hebt overzicht maar je valt ook op. Ben door menig bezoeker aangesproken op een hele leuke manier, wil jij mijn whisky even proeven, wat vind je ervan, dat was paps met twee zonen want die kwam ik steeds tegen en bij de laatste ontmoeting dronk ik water en dan vonden ze maar wat vreemd, dus een slokje whisky gedronken uit zijn glas en wat betekent Spiritinthekitchen op je arm. Mensen die ik ken vanaf mijn persoonlijke Instagram account tegen het lijf gelopen. En blijven hangen bij Compass box en daar ging het mis. Door het vele geklets van mezelf de Masterclass Talisker is me geheel ontschoten had in mijn hoofd 21.30 begint het. Maar toen was het afgelopen want begon om 20.30. Gemist achteraf gezien maar goed ook, kreeg het spul niet door mijn slokdarm. En de ontmoeting met Compass Box en Cley Distilleerderij was goud voor mij. Kortom ik heb een waanzinnig mooi whisky festival gehad. Nog een paar leuke boekjes gekocht bij Ronald en John en een whisky box bij Maria van Cley Distilleerderij daar heb ik erg leuk contact mee.
De tickets voor volgend jaar heb ik al binnen, VIP sessie en voor de zaterdag. Heel eerlijk gezegd hebbende samen met Rotterdam Whiskybase Gathering waren deze festivals top.